HOME -> XHTML_TUTORIAL -> xhtml11-01 Lørdag, 22. September 2018

HOME
FORUM
OPEN DIRECTORY
BOOKMARK
Offentliggjort 2003 - Opdateret n/a

Lektion 01

Introduktion til xhtml 1.1

Indhold

  • Forudsætning
  • Indledning


Forudsætning:
Inden du fortsætter med efterfølgende lektioner, er det nødvendigt at du læser de grundlæggende html lektioner her på siden først.

Indledning:
Ved indførelsen af xhtml familien, der anvender moduler og dokument-typer, er man nået et langt stykke hen ad vejen. Efterhånden er man ved at komme væk fra de "dårlige" egenskaber som tidligere html versioner har, og frem til et struktureret og ensartet sprog.

I xhtml 1.0 var fremgangen ikke særlig stor, da man her måtte integrere eksisterende elementer fra tidligere versioner af html med egenskaber fra xml verden.
Med den nye version xhtml 1.1 har W3C nu valgt at gøre op med de resterende elementer og attributter som var uønsket i html og xhtml 1.0.
De elementer og attributter som er blevet fjernet blev primært anvendt til lay-out af dokumentet. De vil i fremtiden blive placeret i stylesheets.

I specifikationerne fra W3C har man defineret den første dokument-type, som er baseret på moduler (Modularization of XHTML). Hensigten med denne dokument-type er at den skal kunne fungere på et bredt spektrum af forskelligt udstyr, som eks. PDA (håndholdte computer).

Xhtml 1.1 danner dermed et solid grundlag, til fortsat udvikling i retningen mod xml.


FORSKELLEN MELLEM XHTML 1.0 OG XHTML 1.1 >>

 

Copyright © 2002 - 2018
NETeXplorer.dk · All rights reserved Top