HOME -> SIKKERHED -> sikart-06 Lørdag, 22. September 2018

HOME
FORUM
OPEN DIRECTORY
BOOKMARK
Offentliggjort 2005 - Opdateret n/a

Phishing

Hvad er Phishing? Artiklen forsøger at klarlægge dette fænomen!

Indhold


TopIndledning
Denne artikel handler om phishing. Du har sikkert allerede hørt en del om dette fænomen. I artiklen vil jeg forsøge at give dig en forståelse og indsigt i phishing, hvad det er, og hvordan du om nødvendig kan undgå at blive ramt.

 

TopHvad er phishing
Betegnelsen phishing stammer fra "at fiske" efter personlige data. F er udskiftet med ph, og er en form for jargon, der oftest anvendes til ord som allerede er brugt i anden sammenhæng. Ændring af det engelske ord fishing til phishing kaldes også for leetspeak.

 

TopIdentitetsbedrageri
Phishing er bedrag, nærmere betegnet er det identitetsbedrageri, man rammes af det uden at vide det, og inden man ser sig om er skaden sket.
Via phishing kopieres hjemmesider, f.eks. en banks hjemmeside. Denne udskiftes med angriberens egen side, hvori der bedes om oplysninger. Når man nu er på bankens side har man selvfølgelig fuld tillid til denne, og indtaster derefter personlige oplysninger. Alt sammen i god tro. De indtastede data sendes til en fjernadresse, hvorfra oplysningerne kan misbruges.

Phishing foregå efter grundlæggende principper, og typisk i forbindelse med et besøg på en falsk hjemmeside. Det kunne også ske via en email, det lokker dig til at besøge den falske hjemmeside. Du klikker dig ind på siden, og wupsti, så er du fanget uden at du ved det. Websiden du lige har besøgt indeholder et script som medfører udskiftning af sider. Dette script venter nu i baggrunden indtil du besøger en bestemt hjemmesideside med det tilsvarende navn, f.eks. en homebanking side.

 

TopPhishing - et stigende problem
Phishing er et stigende problem i USA og dele af Europa. Og det er kun et spørgsmål om tid før det når til Danmark, hvis ikke det allerede er her! Men er vi forberedt på dette? Jeg tror det ikke!

 

TopHvilke browsere rammes af phishing
Tilsyneladende er næsten alle browsere ramt, som understøtter frames. Det være sig Internet Explorer, Opera, Konqueror, Mozilla/Firefox og Safari. Dog har jeg hørt at Mozilla 1.7 og Firefox 0.9 ikke rammes, men kan ikke sige det med sikkerhed.

 

TopUndgå phishing
Da fænomenet phishing er forholdsvis ny, er der endnu ikke udviklet programmer, der kan stoppe den type programmer der medfører udskiftning af hjemmesider. Du kan ikke føle dig sikker selvom du har installeret både virusscannere og firewall.
Når du nu skal ind på din banks side er det en god ide at lukke for åbne browser vinduer. Start et nyt browser vindue op. Skriv bankens adresse ind manuelt eller klik dig ind via dine bookmarks.

Er du udvikler af egne hjemmesider kan du bedst beskytte dig, dine sider og dine besøgende ved at undgå anvendelsen af frames.

 

Copyright © 2002 - 2018
NETeXplorer.dk · All rights reserved Top