HOME -> JS_TUTORIAL -> js-01 Lørdag, 20. Oktober 2018

HOME
FORUM
OPEN DIRECTORY
BOOKMARK
Offentliggjort 2003 - Opdateret n/a

Lektion 01

Introduktion til JavaScript

Indhold

 

TopIndledning
Forudsætninger:
Der kræves ikke nogen specielle forudsætninger for at lære JavaScript. Dog ville det være tilrådeligt at have et indgående kendskab til html og måske en smule css.

Lektionerne:
Som i alle vores andre lektioner vil vi også her forsøge at illustrere de enkelte artikler med eksempler for at fremme forståelsen. Lektionerne er specielle udvalgte områder fra JavaScript verden, idet vi her kun har valgt at gengive det mest nødvendige for at kunne få en god forståelse for scriptsproget JS.

Målet med lektionerne:
Målet med efterfølgende lektioner er at give dig et grundlæggende viden omkring JavaScript og dens anvendelse.

 

TopHvad er JavaScript?
JavaScript er et objektorienteret scriptsprog, som du kan anvende for at gøre dine sider mere dynamiske. Mange omtaler JavaScript som værende et programmeringssprog, hvilket givetvis også er rigtig. Men oftest fortolkes et scriptsprog af os mennesker som værende noget lettere at lære end et programmeringssprog som Perl eller PHP.

Et JavaScript placeres enten i head- og/eller bodydelen af dit html-dokument. Den form for JavaScript som vi her beskæftiger os med er klient side JS og fortolkes af den browser du anvender. Hvordan Java-scriptet nøjagtig fortolkes er op til den browserversion som anvendes. Men har du en af de nyere browsere fra enten Microsoft eller Netscape er du ret godt kørende. Andre browsere virker selvfølgelig også.

 

TopHvad gør JavaScript?
JavaScript gør dine sider mere dynamisk eller interaktiv om man vil. Med JS kan du på en let måde indsætte dato og klokkeslæt på din side. Eller lave knapper der lyser op når musen føres hen over dem. Du kan lave funktioner der forhindrer at en gæst kan anvende musens højre taste eller lave pop-up vinduer med beskeder til den besøgende.
Vi vil i de efterfølgende lektioner se nærmere på nogle af JS funktioner og opgaver.

 

TopHvad skal jeg bruge for at kunne lave JavaScript?
For at kunne skrive dine egne scripts skal du have en teksteditor som NotePad eller TextPad. Hvis du anvender Windows vil NotePad som standard være installeret.

 

TopObligatoriske "Hello World!" script
Som bekendt starter lektioner omkring programmering altid med den velkendte "Hello World" udgave. Så her kommer den. Se på den .... studer den .... tænk dit!


<html>
<head>
  <title>Hello World</title>
</head>
<body>
<h2>
<script type="text/javascript">
  document.write("Hello World!")
</script>
</h2>
</body>
</html>


Vis som eksempel

 

Efterfølgende lektion fortæller lidt om grundstrukturen i JavaScript.

GRUNDSTRUKTUR I JAVASCRIPT >>

 

NOTE: JavaScript er ikke Java. Java er et platformuafhængig programmeringssprog der oprindelig tager udgangspunkt i C og C++ sprogene. Med platformuafhængig menes at et program kan køres på en maskine uanset om den anvender WIN95/98, NT, Linux/Unix eller MAC OS som styresystem.

 

Copyright © 2002 - 2018
NETeXplorer.dk · All rights reserved Top