HOME -> DIVERSE_ARTIKLER -> 01-valgafeditor Tirsdag, 16. Oktober 2018

HOME
FORUM
OPEN DIRECTORY
BOOKMARK
Offentliggjort 2002 - Opdateret n/a

Valg af teksteditor

Hvilken tekst editor skal jeg vælge? Jeg forsøger at hjælpe dig på vej med denne artikel.

Indledning

I denne artikel vil jeg ganske kort fortælle om de muligheder du har i forbindelse med valget af en tekst editor.

Generelt set kan man skelne mellem to typer af editorer. Den ene er en tekstbaseret editor, og den anden er en WYSIWYG editor (WYSIWYG = What You See Is What You Get).

tekstbaseret editor

Ved en tekstbaseret editor arbejder man direkte med koden, hvad enten det drejer sig om html-koder eller kommandoer i forbindelse med et andet programmeringssprog. Tekst baserede editorer kan være mere eller mindre avanceret. En af de mere simple editorer er Microsoft's Notepad (Notesblok). Dette er et standart program som følger med ved installation af Microsofts styresystemer.
Har du brug for en mere avanceret editor kan du anvende TextPad eller Stones Webwriter. Begge indeholder de syntaks fremhævning, for at gøre koden mere overskuelig, en funktion som er meget nyttig. Samtidig indeholder de også grundlæggende koder og templates, som du kan sætte ind i dit dokument.
I de lidt bedre editorer kan du selv lave dine tamplates og skabeloner. I disse kan du så have en skabelon liggende hvor f.eks. grundstrukturen allerede er skrevet, eller hvis du har en master skabelon til dine html-dokumenter ville den nemt kunne hentes ind i editoren til videre behandling.

En anden og meget brugbar editor som jeg fandt på nettet er HTML-kit, denne editor kan være til stor hjælp når man er nybegynder. Også her er der en fremhævning af koden. Du får serveret en type deklaration, samt en mase forud definerede koder og templates.

WYSIWYG

Den nok mest kendte WYSIWYG editor er FrontPage 98 fra Microsoft. Dette er en udmærket editor når man hurtig skal have en hjemmeside op at køre. Den eneste ulempe efter min mening er at den laver en masse "sjove" koder og biblioteker, som i princippet kunne spares væk. Hvis ikke du har lyst til at sætte dig ind i kodningen, så er valget af FrontPage rigtig godt, den er også nem at finde rund i.

LINUX/UNIX

Hvis du anvender Unix eller Linux, kan du anvende ee (easy editor) eller pico. Selv foretrækker jeg editoren "Vi" som er standard i Linux. Denne editor er ikke særlig avanceret, og kan til dels sammenlignes med Notepad som er i Microsofts produkter.

Slut kommentar

  • En teksteditor som skal anvendes til HTML-kodning eller programmering, skal som minimum kunne gemme kildekoden i ASCII format (Alle filer), med valgfri endelse som html, htm, pl, cgi, js, java eller hvad du nu har brug for.
  • Syntax fremhævning er tilrådeligt, men ikke en nødvendighed.
Gør dig selv den tjeneste, og vælg en simpel editor til at starte med. I vores download sektion kan du finde links til forskellige udbydere af tekst editorer. En anden mulighed er, at du prøver at søge på Internet, skriv blot "tekst editor" og der vil kommer en masse frem. - God fornøjelse! 

Copyright © 2002 - 2018
NETeXplorer.dk · All rights reserved Top